Den tredje dosen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

Søndag 31 oktober. Det plinget på mobilen. Der lå det en melding fra Fredrikstad Kommune med beskjed om at time for den tredje dose Corona-vaksine var reservert for oss dagen etter, den 1.november.

For vel halvannet år siden fikk vi høre om et nytt virus, Coronaen, eller Covid 19 som det nå heter. Den forårsaker en influensalignende sykdom som kan være dødelig. Så langt har mer enn 5 millioner mennesker dødd på verdensbasis. Våre svenske venner har passert 15.000 mens vi har greidd oss vesentlig bedre med nær 90 0døde.

Vi fikk lære oss hva ordet pandemi betyr. Det er en verdensomspennende epidemi! Og det var det vi skulle bli rammet av!

Våre helsemyndigheter og regjering forsto tidlig hvilke utfordringer vi stod overfor. Regjeringen tok fast styring og introduserte en nedstenging av Norge som vi ikke hadde opplevd før. Dette skjedde 12. mars i fjor. Nedstengingen medførte en rekke strenge tiltak som stort sett gikk ut på å begrense kontakten mellom folk for derved å redusere muligheten for smittespredning.

Nedstengingen kunne oppleves som en unntakstilstand, og det var vel det den var. Den skulle vise seg å være effektiv, selv om det tok tid. I mars håpet optimistene at det hele skulle være over før sommerferien. Slik skulle det ikke gå!

Vi fikk første dose tidlig fordi vi var i risikogruppe over 65. Glade var vi for det, men det tok ikke lenge før vi ble fortalt at vi for sikkerhets skyld måtte ta en dose til. Det fikk vi og skulle da være fullvaksinert!

Månedene gikk med forsøk på avvikling av innførte tiltak og nye nedstenginger. Men fremover gikk det og, statsminister Solberg kunngjorde i begynnelsen av september at alle Corona tiltakene ble avviklet og at unntakstilstanden var slutt!

Stor glede over det ganske land, men det var ikke helt slutt enda. Vi har opplevd nye, sterke smitte oppblomstringer. Det gjenstår fortsatt å vaksinere minst 500.000. De yngre, skoleungdommen, er de som hyppigst blir utsatt for smitte.

Med de erfaringer som er gjort, anbefaler myndighetene nå de som har fått 2 doser, å ta den tredje. Det gjør vi gjerne og håper at vi denne gangen vil oppnå full immunitet. Så noterer vi at helsepersonell vil bli prioritert for den 3. dose! Godt å se at fornuften seirer!

Det har tatt litt lenger tid enn vi regnet med – og vi er fortsatt ikke i mål!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter