Det er ikke et slikt Norge vi vil ha!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Leserinnlegg v/ Arne Bruusgaard

Det norske folk er i harnisk. Vi er egentlig selvforsynt med strøm gjennom våre vannkraftverk. Så blåser det for lite på kontinentet. Vi sender strømmen vår dit fordi vi der får mest betalt, med det tilfølge at vi her hjemme betaler tidenes høyeste strømpris. Se gjerne vårt tidligere innlegg i SENIORAVSA – «Uforutsigbar og er rådyr strøm».

Arne Bruusgaard er en av de som har sterke meninger om denne saken. Les hva han skriver:


Småbarnsmor solgte hunden for å betale strømregning. Det er hva Aftenposten skriver. Hvor lite forstår politikere av hva folk synes om dette økonomiske ranet?

At offentlige eide kraftverk skal drive som de verste kapitalister verden har sett er ikke til å tro. De norske kraftverkene er vårt felles eie og ikke en hvilken som helst privat bedrift. De er offentlige servicebedrifter som vi har betalt til for å få stabil strøm til en gunstig pris.

Denne saken kommer helt klart ikke til å forsvinne før kommunevalget i 2023. Det er 1,5 år til og det er mye som tyder på at vi ikke kommer til å få priser som de var før pandemien brøt ut.

Tenke seg til at en del såkalte “konsulenter” og folk som jobber med å “trade” strøm synes det er en utmerket måte å tjene penger på. Jo høyere priser for strømmen, jo mer får Norge inn i de offentlige kassene – og jo mer tjener disse “tradere”.

Nei, Strøm er et fellesgode i vårt land et fellesgode som er kjøpt og betalt! Jo høyere prisen blir jo mindre konkurransedyktig blir norsk industri. Vi mister jo fordundre meg den største konkurransefordelen vi har!

Og så mister småbarnsmoren familiehunden sin.

 

Arne Bruusgaard

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter