Hvem sitter i eldrerådene?

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vet du hvem som er leder i eldrerådet i din kommune. Det skulle være like selvfølgelig som å vite hvem som er ordfører! Men slik er det nok ikke enda, og det forsøker vi å gjøre noe med!

– Vi har utarbeidet en oversikt over hvem som er valgt til å representere de eldre i hver enkelt kommune i Østfold. Oversikten viser hvem som sitter i respektive eldreråd, navn på leder, nesteleder, sekretær og øvrige medlemmer. Så har vi gjort det lett å kommunisere ved at det er angitt epostadresse til hver enkelt. Dette vil si at alle kan kommunisere med hverandre. Representantene kan bli kjent for folk flest og eldrerådene kan bli kjent for hverandre.

Oversikten er lagt ut i SENIORAVISA som hadde nær 80.000 besøk i året som gikk. Den er således tilgjengelig for mange. Det gleder oss å registrere at oversikten er blant de mer leste innleggene i SENIORAVISA. Det viser at det er behov for en slik oversikt!

Det er lett å finne frem til oversikten. Trykk på «innlegg» i menylinjen på toppen av SENIORAVISA sin førsteside. På den siden som kommer opp, ut til høyre under «Arkiv», trykk på «kategori» og bla det frem til Eldrerådene – her finner du oversikten.

Eldrerådene er det eneste politiske organ som representerer de eldre, heriblant nær en million pensjonister. Det er lagt til rette for at eldrerådene skal kunne øve betydelig politisk innflytelse, selv om rollen er rådgivende og ikke besluttende.

Det har vært slik at eldrerådene har vært relativt anonyme og deres virksomheter har vært lite kjent for folk flest. Det finnes naturligvis unntak!

– Når tid så du sist stoff om eldrerådene i din lokalavis? Mange vil nok medgi at de aldri kan huske å ha sett dette i det hele tatt. Kan det være fordi de som sitter i eldrerådene er mediesky, eller kan det være fordi media ikke tillegger eldrerådene den betydning de er ment å ha? Det skulle jo være av interesse for folk flest å vite hva eldrerådene driver med og hvordan rådene fungerer!

Vi minner om at vi tilbyr eldrerådene å bruke SENIORAVISA som kommunikasjonsplattform ved å sende oss leserinnlegg. Vi har fått innlegg fra noen av eldrerådene, sist på banen var lederen for Indre Østfold Kommune sitt eldreråd, Signe Øye. Takk og honnør til Signe for meget god informasjon.

Vi avventer info fra flere av eldrerådene. Her er det bare å henge seg på! Hva drev dere med i året som gikk og hva vil dere engasjere dere i, i det året vi er inne i!

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter