Ikke lett å komme inn i Hellas for 83-åringer!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Fjorårets Hellas-tur ble det ingen ting av. For meget Corona. I år tenkte vi å ta en uke i mai, men nei, fortsatt for meget Corona. Da valgte vi å satse på september, fortsatt noen Corona-begrensninger å innrette seg etter, men det burde gå!

Det ble litt mer forberedelser enn vanlig. Vi var allerede ferdigvaksinert med 2 vaksiner. Så var det å hente ut vaksinasjonsbeviset og få QR-koden ut på papir. Vi lykkes over all forventning.

I reisemappen vår ligger nå klart og fix ferdig passene våre, billetter, vaksinasjonsattest og innreiseskjemaet som skulle vise seg å bli den virkelige testen!

I en «god-tur!»-SMS vi fikk fra reisebyrået, stod det at vi måtte ha fylt ut et innreiseskjema før ankomst til Hellas. Greit, tenkte vi! Reisebyrået har sikkert et slik innreiseskjema liggende. Men, akk nei! Innreiseskjemaet finnes bare digitalt. Det kunne hentes ut på hjemmesidene til de forskjellige reisebyråene.

Vi ble ikke skremt av dette, og trodde vi ved å åpne en slik hjemmeside, skulle komme rett frem til innreiseskjemaet. Men noe «Trykk her for innreiseskjema» fant vi ikke. Men derimot flere sider med forklaringer som vi jobbet oss igjennom uten at vi fant noen direkte adgang til innreiseskjemaet. Da fikk vi tilsendt to lenker fra reisebyrået som skulle forenkle veien frem til skjemaet. Vi forsøkte, men ga opp etter et par timer!

Da tilbød vi oss å komme ned til reisebyrået så vi kunne gjøre jobben sammen. Men nei, slik service var reisebyrået nektet å tilby av myndighetene! Hva skulle vi så gjøre, vi hadde fortsatt tenkt oss til Hellas!

Reisebyrået anbefalte at vi skulle søke hjelp hos barnebarn eller andre slektninger. Pinlig for en som har arbeidet på PC i nær 30 år!

Vi søkte og fant en person med god datakompetanse og greidde til slutt å finne frem til det famøse innreiseskjemaet. Deretter var resten plankekjøring, det å fylle ut forskjellige opplysninger fra pass og billett og få sent innreiseskjemaet digitalt til de greske myndigheter.

Hele jakten på innreiseskjemaet hadde tatt oss 4-5 timer! Vi kommer oss nok til Hellas denne gangen!

Det er et tankekors at man må ha en datamaskin og tilstrekkelig datakompetanse til å hente frem et innreiseskjema for å ha mulighet til å komme inn i Hellas! Hva med våre 600.000 ikke-digitale, de som ikke er på nett?

Kan det være mulig at Hellas bare ønsker folk med tilstrekkelig datakompetanse velkommen?

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter