«Kjetterske» tanker om koronasmitte

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Jeg synes det er litt for mye drama med all denne informasjonen om antall korona-testede/smittede det annonseres om hver dag. Dersom alle disse hadde blitt veldig syke, er det jo ille, men slik er det jo slett ikke. De fleste som blir smittet fikser jo dette veldig godt, blir lite syke og blir fort friske igjen. Derfor synes jeg det er FOR mye søkelys på antall smittede, det burde heller være søkelys på de som faktisk blir syke av dette.

Statistikken viser jo at jo yngre du er, jo færre underliggende sykdommer du har, jo bedre går det med deg.
Fordelen med så mange smittede er jo at vi oppnår flokkimmunitet raskere. I mine øyne virker det derfor som en unødvendig krisemaksimering at antall testede/smittede skal være så ille. Hvorfor er det ikke flere av våre myndigheter som er glade for denne «naturlige» utviklingen av flokkimmunitet?
Vi skal være forsiktige og ta hensyn til alle andre, men det er da på ingen måte noen grunn til panikk her i Norge. Det er også greit å få vite hvor stor smitterisikoen er i de forskjellige områdene. Våre eldste og sykeste som ikke tåler sykdommen, bør selvsagt unngå disse områdene og vaksineres raskest mulig.

Barn og ungdom UTEN annen underliggende sykdom BØR vel egentlig bli smittet så snart som mulig. Da slipper de også å ta noen vaksiner. Kanskje noe kontroversielt, men likefult min oppriktige mening.
Test gjerne så mange som mulig, men det hadde jo vært hyggelig å få vite hvor mange som faktisk IKKE blir syke av å ha fått viruset. Dette hadde kanskje også redusert angst og redsel som dessverre mange plages med i disse tider.

Det er også verdt å merke seg at det vanligvis, riktignok ikke i år, dør ca. 900 mennesker i løpet av en helt “vanlig” influensasesong HVERT år. Sesongen 2017-2018 ble det til sammenlikning estimert rundt 1400 influensa relaterte dødsfall.

Det er bare å sjekke SSB (Statistisk Sentral Byrå) og NFI.NO (Norsk Folkehelse Institutt) sine hjemmesider for å se disse tallene fra tidligere år.

Man trenger IKKE å være deprimert eller livredd fordi man har testet positivt. Man burde, så sant man holder seg forholdsvis frisk, være LYKKELIG for å ha oppnådd naturlig immunitet (selv om denne ikke er evig).

Man får heller vente med å bli deppa og kanskje litt fortvilet og redd dersom man faktisk skulle bli syk.
Misforstå meg rett: Jeg mener IKKE at smittetesting/sporing og smittebegrensning er bortkastede tiltak. Men, kanskje man burde se litt nærmere på antall positive tester, hvor mange som blir alvorlig syke og hvor mange som faktisk har dødd i Norge.

OBS! Tallene endrer seg hver dag.

Som vi kan se, er det i Norge ca. 0,8 % sjanse for å dø dersom du har testet positivt på en koronatest.

Når det gjelder oss over 69 år, er det jo all mulig grunn til å ta sine forholdsregler, men antallet utførte tester er jo slikt sett ganske uinteressant. Derimot er antall positive prøver svært interessant.
Og ja, jeg er enig i at tester er nødvendig for å fastslå grad av smitte, men hva om man kunne vinkle dette noe mere positivt i dagspressen.
Tross alt går det jo ganske så bra med flertallet av de smittede.

Etter flere besøk på diverse kjøpesentra osv. (med munnbind), har jeg ikke unngått å legge merke til at det er nettopp vår aldersgruppe som er MINST flinke til å bruke munnbind og jeg har spurt meg selv mange ganger: Hvorfor?

Skremselspropaganda kan nok av og til være hensiktsmessig, men det er jo også lov til å se det positive som skjer her i Norge også. Hvorfor skremme folk mer enn nødvendig?

Ikke fortvil – neste år (2021) vil nok etter hvert se mere positivt ut enn 2020.

Ta dine forholdsregler: Ofte og grundig vask/spriting av hender, munnbind og minst 1 m avstand fra andre. Følg de offentlige anbefalingene.

Lykke til videre og Godt Nytt År.

 

NÅR JEG FOR TIDEN holder meg til 1 m avstand og andre tiltak, er det fordi:

🌸 Jeg er smart nok til å vite at både du og jeg kan være symptomfrie, men likevel kunne spre viruset.

🌸 Nei, jeg lever ikke i frykt for Covid 19-viruset; jeg vil bare være en del av løsningen, ikke en del av problemet!

🌸 Jeg føler ikke at regjeringen styrer meg; jeg føler meg som en voksen som kan og vil bidra til smittestopp.

🌸 Verden handler ikke om meg. Det handler om OSS.

🌸 Oppfordringen om å holde seg til tiltakene gjør meg ikke svak, nervøs, dum eller kontrollert. Den hjelper meg til å være oppmerksom på spredningen av infeksjon.

🌸 Å holde seg til tiltakene er ikke en politisk handling, men et spørsmål om folkehelse og sunn fornuft!

 

SENIOR NORGE Østfold

Terje Lloyd Andersen

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter