Nære turmål – Glengshølen, flott tilbud til folk flest!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Glengshølen er en blindtarm av Glomma på nordsiden av Sarpsborg, ikke lenger unna enn en fin spasertur for de som bor i byen. Vi var der sist for vel 25 år siden og ble med fergen «Krabben» på en av hennes siste turer på Glomma. Krabben sank i år 2000.

Den gang bar Glengshølen preg av å være et nedlagt industriområdet. Stedets store sag og høvleri var for lengst borte og området ble ikke lenger brukt som opplagsplass for tømmer!

Nå er Glengshølen omdannet til et stort åpent parkområde med leke- og treningsapparater, en stor, inngjerdet hundegård hvor hundene kan løpe fritt, og en gammel kjenning, statuen «Fløtærn», som tidligere stod på torget! Tanken har åpenbart vært at dette skal være et rekreasjonstilbud for folk flest!

Så en unik historie. Et eksempel på privat initiativ og samarbeid med positive givere og offentlige myndigheter.

Bredden langs vestsiden av Glengshølen var stupbratt og lite tilgjengelig. En gjeng med frivillige entusiaster ville gjøre noe med det. De fikk med seg villige investorer og bygget en bred solid plankesti som de boltet fast i fjellet. Pengene rakk til de første 400 meter. Senere ble entusiastene velsignet med økonomisk støtte fra Sarpsborg kommune slik at plankestien kunne fullføres fram til Tjueklo. Stien som nå er nær 1 km lang, stod ferdig i 2016. Den er blitt en inngang til turnettet i Sarpsborgmarka bl.a. med kjente mål som Ravneberget og Appelsintoppen!

 

Det sies at du har blitt eldre når du blir glad for å komme til en benk. På plankestien er det så tett mellom benkene at du kan være glad hele veien. Ved Tjueklo som er enden av stien, er det en stor, åpen plass med benker, 2 gapahuker, grill og toaletter, nær vannet med god utsikt mot Sarpsborg. Kunne ikke vært bedre!  

Glengshølen, rekreasjonsområdet med plankestien er et utrolig populært turmål. Man kan gå, eller ta seg frem med rullator, sykkel eller på annet vis. Stedet er tilrettelagt for alle!

Vi hadde en herlig tur i flott vårvær og i godt selskap. Til tross for at det var en vanlig mandag, var det godt om folk. Vi møtte mange hyggelige mennesker i godt turhumør. Det var påfallende mange eldre som hadde tatt seg ut i det flotte vårværet. Temperatur opp mot 20 grader var til å glede seg over!

De entusiastiske initiativtagerne, villige givere og Sarpsborg kommune fortjener takk og hyllest for dette flotte tilbudet til folk flest!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter