Nære turmål – Merrapanna!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi må en stund til leve med reisebegrensninger på grunn av Coronaen. Siden fjerne reisemål for tiden ikke er særlig aktuelt, er det godt å vite at vi har nære turmål som kan gi oss fine opplevelser. Merrapanna naturreservat og friområde er et slikt turmål. Området ligger ut mot sjøen og er på hele 76 dekar. Tidligere var det en husmannsplass på stedet.

Du kommer dit via riksvei 117, avkjøring mellom Slevik og Hankø. Du følger Merrapannaveien til en romslig parkeringsplass. Herfra går det en fin turvei, ca. 600 meter og du er framme. Underveis passerer man et område med noe så sjelden som en barlindskog.

Når du kommer fram har du til venstre en stor, godt skjermet grasslette som ender ved en fin badevik med grunt vann. Fint for barna. Over fjellknabben til høyre starter en tursti som går rundt hele halvøya, som er selve Merrapanna. Man rusler fint rundt på under en time. Flott tur med nærkontakt til sjøen og fenomenal utsikt over Oslofjorden og havet.


En spesiell opplevelse er å ta en tur ytterst på Merrapanne en stormfull høstdag når regnet pisker og sjøspruten står 100 meter inn over land!  Friskt, trolsk og spennende!

Merrapanna er et populært turmål, vel tilrettelagt for fritidsaktiviteter. På grassletta finnes det flust med benker, grillplasser, sandkasser og lekestativer. Toaletter finnes naturligvis også! Er det noen som har en liten Ole Solskjær i maven, så finnes det fotballmål og muligheter til lek med ballen. På svabergene på halvøya er det tilrettelagt med badestiger for de som vil bade i sjøen på dypt, friskt sjøvann.

Merrapanna naturreservat er verd et besøk, enten det er sommer eller vinter. Vi må være glade for at et slikt flott område er reservert for allmenheten – for deg og meg og alle andre!

Det er flotte turmål over hele Østfold. Det finnes en bok som har vært en nyttig guide for oss og mange andre turglade. Den er redigert av Knut Arild Melbøe og heter «40 trivelige turer i Østfold. Her finnes fine turbeskrivelser og enkle turkart. Har du denne boken, vil du alltid finne en tur du ikke har tatt før!

  • I første omgang, god tur til Merrapanna!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter