Noen ganger går det i surr – selv for stater

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Arne V. LarsenHvem har ikke vært utsatt for at uansett hva du gjør, så blir det bare surr og rot, det er nesten så en kan lure på om en begynner å blir rotete og senil. At vi mennesker gjør det er vel nesten normalt, men når offentlige myndigheter og stater gjør det må en stille spørsmål ved om det finnes noen form for kontroll i systemet.

Jeg er «innvandrer» fra Danmark og har bodd her i Norge i 52 år. For 15 – 20 år siden ville jeg søke om norsk statsborgerskap da jeg synes det ble for mye plunder med bl.a. fornyelse av pass, noe som måtte skje på den danske ambassade eller hos et dansk konsulat.

Jeg skaffet de nødvendige papirer, fylte dem ut og sendte dem inn til fylkesmannen (Statsforvalteren) med nødvendige bilag og dokumentasjon. Etter en tid fik jeg et hyggelig brev med beskjed om at min søknad var godkjent og at jeg kunne får norsk pass. Glad og fornøyd gikk jeg til passkontoret i Sarpsborg og fikk norsk pass.

Etter noen dager fikk jeg brev fra den danske ambassaden om at jeg kunne beholde mitt danske pass dersom jeg ønsket det, jeg hadde dermed dobbelt statsborgerskap. Etter enda en tid fikk jeg brev fra den svenske ambassaden om at min søknad om svensk statsborgerskap var godkjent og at jeg kunne får svensk pass? Jeg viste ikke at jeg hadde søkt om svensk pass, men nå hadde jeg både norsk, dansk og svensk statsborgerskap.

For noen dager siden leste jeg en artikkel på nettavisen om Roar Enersen fra Kragerø som fikk brev fra finansdepartementet i USA. Han fikk tilsendt en sjekk på 1400 US dollar, tilsvarende ca. 11 500 norske kroner, som president Jo Biden ga til ca. 85 % av den amerikanske befolkning for å få økonomien i gang igjen. Roar Enersen skjønte først ingenting, men så kom han på at han hadde vært i USA som student for mange år siden og at det måtte være derfor han fikk pengene.

Disse to eksempler viser at det ikke bare er deg og meg som kan rote litt en gang i mellom, så la dette være en trøst i disse tider med nedstengning og karantene.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter