Oldebarnets første fotballkamp!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi har vært så heldige å kunne følge barn og barnebarn gjennom oppveksten og oppleve at de alle greier seg vel. Midt i 80-årene skal vi nå også etter hvert få følge med våre oldebarn med håp om at de skal greie seg like godt som våre barn og barnebarn.

Nå har vi fått være med lille Thomas med sine 6 år på hans første fotballkamp for Trosvik IL på Kråkerøy idrettsplass. Det er et flott idrettsanlegg med to kamparenaer og flere treningsfelt.

Vi slutter aldri å undre oss over hvor forskjellig oppvekstsvilkårene er i dag i forhold til hva vi opplevde. Vi spilte fotball i gata med 2 mursteiner som mål. Dette var mulig fordi det nesten ikke fantes biler. Om høsten når bonden hadde skåret sitt høy og korn, fant vi et jorde vi kunne spille på inntil vi ble jaget. Så var det å finne et annet jorde!

Det var ikke noe organisert trening ledet av en voksenperson. Det var først og fremst lek, moro, sosial trening og utvikling av felleskap. Det har vært en fin ballast!

Nå er dette ganske annerledes. Thomas og hans venner deltar i organisert trening gjennom medlemskap i sitt idrettslag. Vi tror de engasjerte trenere vet å ta vare på leken og den sosiale utviklingen. Det skal jo være moro, og «alle skal med!»

Organisert trening innebærer naturlig nok øving av ferdigheter – ta imot og dempe en ball, føre en ball mellom kjegler, spille ballen med innsiden av foten, spille ballen med vristen, nikke ballen med hodet m.m. Så lære seg til å bruke begge bein – «kalde» venstrebein er det ingen som vil ha. Etter hvert utvikles forståelse for selve spillet. Det er en lang vei å gå – kanskje Thomas eller noen av hans venner ender opp på førstelaget!

Det må ha vært en opplevelse for Thomas og hans venner å delta i sin første fotballkamp. Det var naturlig nok å se at det var utviklingsmuligheter for de fleste. Likevel, vi så faktisk noen finter av Ronaldo-klasse. Engasjement og idrettsglede var det mer enn nok av. At resultatet av kampen ble Trosvik IL 1 – Kråkerøy IL 2 er ikke av størst betydning, men hører med!

Så vil vi takke Thomas og hans venner for en fin forestilling og for at vi fikk være med!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter