Oppløse Viken!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det ser nå ut som at det skal gå den riktige veien – Viken fylkeskommune vil bli oppløst.  Fredag den 17. desember stemte et flertall i fylkesrådet for å oppløse Viken for dette. Det er gledelig for alle de som ikke vil ha den nyetablerte fylkeskommunen. Det gjelder folk på begge sider av fjorden. Det er ikke noe geografisk fellesskap som grunnlag for den misdannelsen Viken fylkeskommune er. Nå gjenstår en godkjennelse av Viken Fylkesting før det er endelig avgjort at Viken fylkeskommune blir oppløst.

Veteranen Inger Sevre (88) i Asker har meninger om dette. Les hva hun skriver noen dager før avstemmingen i fylkesrådet:


Takk igjen for en god ukeavis.

Jeg har en kommentar til oppdeling av Viken.

Jeg ser at man både jobber med oppløsing og videreføring. Ville det ikke ha vært en ide å behandle oppløsningen først før man går videre med saker som omfatter hele Viken.

Det blir veldig dyrt å oppløse –  jeg er for oppløsningen – men det blir enda dyrere jo lenger tid det går før beslutningen.  Det kan bli så dyrt at man ikke har råd til å oppløse.  Det er et utrolig tungt maskineri.

Jeg går også inn for oppløsing av stor kommunen Asker.  Hvorfor i al verden skal vi ha en kommune som strekker seg 50 eller mange flere kilometer?  Hva er vitsen?  Billige tomter til eldreomsorgen?

For ikke å snakke om offentlig transport.  Dette gjelder både fylket Viken og   stor kommunen Asker.

 

Vennlig hilsen

Inger Brøgger Sevre

Asker

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter