Seniorsjefen gir seg – forsetter kampen for de ikke-digitale!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

Vi har hentet følgende fra en artikkel i Demokraten v/Arne Børresen den 11. februar. Innlegget er noe forkortet. Se hva Arne Børresen skriver:

«Han har gått i strupen på moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), og han har gitt lokalpolitikerne stryk for manglende sykehjemsatsing, Finn Åsmund Johnsbråten. Nå vil den 83-årige Senior Norge Østfold-sjefen bli pensjonist.»

«Det er på tide å gi seg! Når jeg går av som leder, vil vi sikre kontinuitet i ledelsen ved at jeg fortsetter i styret», sier Johnsbråten til Demokraten. Han understreker at han er ved god helse og regner med fortsatt å kunne gjøre nytte for seg. Han har bidratt sterkt til å løfte fram Senior Norge Østfold siden han ble foreningens leder for 5 år siden.»

Forgjengeren min, Arne Vestergaard Larsen, hadde gjort en fantastisk jobb med å få til en god regularitet med faste møter både for styret og de rundt 500 medlemmene våre.

Så har jeg fulgt opp ved å styrke informasjonsarbeidet skikkelig – bl. annet ved å være med å utvikle SENIORAVISA, som kommer ut hver mandag og som vi har hatt stor suksess med» forklarer Johnsbråten til Demokraten.

For Johnsbråten har spesielt en sak vært hevet over andre saker, den digitale hverdagen som han mener regelrett utfordrer de eldres eksistens. Disse finnes blant 600.000 ikke-digitale, de som ikke har digital kompetanse og som ikke er på nett, 12% av landets befolkning. Dette er tall som Kompetansesenteret har utarbeidet for Kunnskapsdepartementet. Senior Norge Østfold sitt krav er at det opprettholdes effektive analoge løsninger for de ikke-digitale. Problemet er at det ikke finnes noen overordnet myndighet som har ansvar for dette.

Utfordret Sanner

Den tidligere direktøren for Volvo Norge som er bosatt i Fredrikstad, har flere ganger slått på stortromma som seniorenes talsmann.

Vinteren 2017 utfordret han moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ved å hevde at den digitale moderniseringen virket mot sin hensikt for folk uten PC.

I 2019 ville Fredrikstad kommune avvikle kontanthåndteringen ved de kommunale sykehjemmene for å spare utgifter til pengetransport. Da la Johnsbråten bredsiden til og forklarte at kommunen brøt norsk lov ved å kutte ut kontantene. Resultatet ble at kommunen gjeninnførte kontantene bare få dager etter oppslaget i Demokraten.

Kontanter – tvungent betalingsmiddel

«Kontanter er et lovlig betalingsmiddel. Jeg er i så måte i tvil om busselskapene kan frita seg selv for å ta imot kontanter som betaling, men det er en sak vi skal jobbe videre med», lover Finn Åsmund Johnsbråten.»

– Har du fått mange reaksjoner på dine utspill gjennom disse årene?

«Tilbakemeldingene har vært utallige. Saken om smarttelefon som eneste betalingsmiddel på bussene, har tatt helt av. Det ringer dag og natt! Men politikerne hører jeg derimot aldri noe fra» sier den alltid utvetydige senior-lederen.»

Er lagt merke til

Senior Norge Østfold har et aktivt forhold til media. Hver måned har de inne i lokalaviser i Østfold referater fra temamøter og debattinnlegg. I tillegg driver de sin egen avis, SENIORAVISA, som i fjor hadde 78 000 besøk.

Sentrale politikere i Fredrikstad innrømmer at de aldri har kontaktet senior-talsmann Finn Åsmund Johnsbråten. Men innleggene hans har de lest!

Aps fungerende gruppeleder sier det slik: «Jeg leser innleggene fra Johnsbråten med stor interesse. Han tar opp mange forskjellige konkrete saker og setter tingene på spissen.»

Mer tid til kona!

«Jeg regner som nevnt å fortsette som medlem av styret, og kommer fortsatt til å ha nok å gjøre. Men jeg har lovet kona at vi skal få mer tid sammen. Du gir gjerne slike løfter når du blir pensjonist. Og de må holdes!» erklærer 83-åringen med et smil!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter