SENIORTRENING – OGSÅ FOR DEG!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Treningsstudioene har nå for lengst åpnet igjen etter hvert som Corona-begrensninger har blitt fjernet. Men fremmøtene så langt er preget at det er tungt for mange å komme i gang igjen. Det må ryddes plass i kalenderen og de gode trenings vanene må vekkes til live igjen!

Kroppene våre er slik at de er til for å brukes. Hverdagen våre er ikke lenger er full av fysiske anstrengelser. Uten at vi sørger for regelmessig mosjon, så forfaller kroppene våre gradvis – reduksjon av muskelmassen starter allerede ved 50 års alder!

Ikke nok med det, uten bruk av kroppen blir vi stive og bevegelsesevnen blir redusert!

Tur i skog og mark og rusleturer med bikkja er sundt for både kropp og sjel, men intensiteten er som regel for lav og sikrer ikke systematisk vedlikehold av alle muskelgrupper! Det er dette man kan få til på treningsstudioene!

På Family Sports Club i Fredrikstad kan du trene individuelt eller i seniorgrupper som de har for både herrer og damer! Dyktige personlige trenere hjelper deg til rette.

Systematisk trening med apparater er utrolig effektivt. Du kan legge opp et program som omfatter de viktigste muskelgrupper – bein – mave – rygg – armer! Belastningene regulerer du etter ditt eget nivå. Ved hvert apparat kan du legge inn f.eks. 3 serier med 10 repetisjoner. Lett belastning til å begynne med, men det bør være slik at de siste repetisjonene «tar imot».

Legg gjerne opp programmet slik at du starter med oppvarming og kondisjon på tredemølle eller romaskin. Du får den hjelp du trenger for å legge opp et program som passer deg av de personlige trenerne!

En time en gang i uken er bedre enn ingen ting – to ganger i uken er bra og tre er godt nok!

Du får betalt for innsatsen i form av bedre fysikk og opplevelse av fysisk og psykisk velvære! Se ikke bort fra at det også kan gi deg noen gode, ekstra leveår!

Det er aldri for sent å begynne! Ekspertene anbefaler at styrketrening prioriteres. Vi leser i VG om Gunnar Nilsen. Han klarte ikke å gå mer enn noen få meter før han måtte sette seg ned. Nå trener Gunnar flere ganger i uken for å styrke kjernemuskulaturen. Gunnar som er 89 år er godt fornøyd med fremgangen og resultatene! Han rapporteres å være i toppform!

Ved NHI hevder de at det er bra for eldre å begynne å trene og at styrketrening er det man har best nytte av! Det er aldri for sent å begynne!

Det er også vel verd å nevne at det å trene på treningsstudio, innebærer at du får nye bekjente. Du treffer glade treningskamerater hver gang!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter