St Peters restaurant – sviktet av staten, elsket av kundene!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

De var så vidt kommet i gang med restauranten sin, Tatiana Kwiatkowska og Michael Rafal Blui, da en ubuden gjest, Coronaen gjorde sin entre. Det skulle by på utfordringer for mange forretningsdrivende!

Vi besøkte St. Peters restaurant flere ganger i fjor sommer og ble mektig imponert. Det var nesten for godt til å kunne tro at noen hadde mot til å satse på en gourmet restaurant ved Marnet i lille Øyenkilen.

Tatiana og Michael hadde tro på sine egne kunnskaper og ferdigheter. De hadde et sterkt ønske om å kunne få drive sin egen restaurant med utgangspunkt i kjærlighet til gastronomi. Deres matfilosofi er enkel og tydelig – de mener at kortreiste ingredienser som er i sesong, er det absolutt beste når det gjelder kvalitet og smak! Når de så fikk mulighet til å leie nye, flotte lokaler med sjøutsikt og muligheter til uteservering, våget de spranget.

Deres konsept med et tilstedeværende og synlig vertskap, en hyggelig atmosfære og en spennende meny, ble en umiddelbar suksess. Men det ble tyngre ut over høsten i fjor og vinteren etter hvert som det ene smittebegrensende tiltak avløste det andre.  Det ble til slutt umulig å opprettholde ordinære restaurantvirksomhet. Inntektstapet som fulgte kom på det mest kritiske tidspunkt for den nyetablerte virksomheten.

Staten har tilbudt næringslivet flere tiltakspakker for å kompensere inntektstap og for derved å holde hjulene i gang. Det er et betydelig antall millioner kroner som er fordelt på et utall virksomheter, etter utvalgte kriterier. De som har hatt ansvar for dette, har hatt en særdeles krevende jobb!

Vi har ikke sett noen rimelig begrunnelse for at nyetablerte virksomheter ikke skulle tilgodesees. Det er slik at disse ikke har fått noen økonomisk støtte i det hele tatt. En tung pille å svelge for St. Peters restaurant og andre nyetablerte virksomheter! Det er å forstå at disse kan føle seg sveket av staten på grunn av forskjellsbehandlingen.

Lokalbefolkningen har imidlertid tatt restauranten til sitt hjerte og vil gjøre sitt til at de får beholde gourmetrestauranten med «kortreist mat i sjøkanten»! Derfor har lokale initiativtagere startet en kronerulling. I Fredrikstad Blad den 24. april leser vi at 108 givere allerede har bidratt med til sammen kr. 44.000. Håper at initiativtagerne også lykkes like godt i fortsettingen med sin støtteaksjon.

Tatiana og Michael er naturligvis takknemlig for støtten –  for pengene, men i like høy grad for den sosiale støtten. De gir uttrykk for at dette er av uvurderlig betydning for dem! Vi ønsker lykke til og ser frem til vårt neste besøk til St. Peters restaurant!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter