Torsk for to!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Under krigen var det mangel på det meste, men ikke på lutefisk. Det var ikke uvanlig at man før juletider samles til «Ætarlag» og fråtset i lutefisk, lefse, øl og Borgerakevitt. Akevitten var for øvrig også vel kjent som «nakkeskudd»

«Ætarlagene» er det for lengst slutt på, men vi har en periode før jul hvor julematen blir behørig testet. Det starter gjerne med den første lutefiskvendingen tidlig i oktober. Man rekker gjerne et par vendinger til før jul. Så kommer julemat på bordet. Pinnekjøtt, ribbe og annen julemat må prøvesmakes. Når julaften kommer er vi godt i gang. Da samles familie og nære venner i hyggelig lag rundt julebordet!

I romjulen blir det gjerne kaldt ribbe og eventuelle andre rester etter julebordet! Kaloriene teller vi ikke før godt ut på nyåret.

Nyttårsaften markerer slutten på det gamle året og begynnelsen på det nye.

Dette er en anledning for en egotripp for min bedre halvdel og undertegnede. Da har vi to årets herremåltid – «Torsk for to!». Den ble hentet hos Skogen Fiskeforretning i Engelsviken, ferskvare levert i ferdig skårne skiver. Noen timer i kaldt, rennende vann før den havnet på tallerkenen servert sammen med poteter, gulerøtter og sandefjordsmør. En god, litt tung rødvin, hørte også med. Det hele blir perfekt når måltidet avsluttes med fruens hjemmelagede karamellpudding. Bedre blir det ikke!

Så avsluttet vi året med champagne og fyrverkeri fra balkongen!

Vi er ikke helt ferdig med nyttårsmarkeringen. Om et par dager er det pinnekjøtt, øl og akevitt hos gode venner i Sarpsborg!

 

Vi vil benytte anledningen til å takke alle lesere av SENIORAVISA for at de følger oss hver eneste uke. Da året 2020 var omme, hadde vi passert ikke mindre enn 77 000 besøk for dette året. Det er nesten så vi ikke kan tro det, men takk alle sammen! Vi skal fortsette å produsere aktuelt og relevant stoff!

 

Så vil vi få ønske alle våre medlemmer og øvrige lesere av SENIORAVISA et riktig godt, og etter hvert Coronafritt nytt år!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter