Vanskelig å bemanne opp restaurantene igjen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Noe uventet, restaurantene har problem med å få ansatte tilbake igjen etter at det nå er slutt på alle Corona-begrensningene. Da opplever vi at det raskt er restauranteiere som tenker digitalisering og automatisering for å kunne drive med mindre folk!

Vel kjent er allerede bestilling og betaling med app som eneste betalingsmulighet. Sikkert en effektiv løsning, men den ekskluderer mer enn 600.000 mennesker i Norge som ikke har smarttelefon. Det er vanskelig å forstå noe annet enn at dette må være ulovlig diskriminering. Det er også vel kjent at kontanter ifølge finansloven er et tvungent (lovlig) betalingsmiddel, Det er dermed ikke tillatt å nekte å ta imot kontanter som betaling! Restaurantene og andre virksomheter gjør det likevel!

Vårt aktive medlem, Øistein Darum, har tidligere foreslått at restauranter som ikke tar kontanter eller kort, får «Strekmunn» på sin inngangsdør. Godt forslag synes vi!

Det er synd om restauranteierne ikke forstår betydningen av de sosiale aspekter ved å spise på restaurant. «Vi vil betjenes av hyggelige kelnere!» sier Øistein.

Les så hva Øistein skriver til SENIORAVISA!

 

Hei Folkens!

Her kommer en link til moderne restaurant – drift med meny mm på smarttelefon:

https://quickorder.io/no/akademi/restaurantindustrien-klarer-fortsatt-ikke-komme-seg-etter-covid-pandemien?utm source=strossle&utm_medium=native

Leder Andy Chen har fokus på manglende arbeidskraft og mener at: Restauranten din trenger riktig teknologi for å optimalisere all daglig drift og hjelpe ditt nåværende personale med å redusere de tidkrevende oppgavene de har i dag. 

​Ja-vel; det er tidkrevende å betjene kunder. Gi oss info om hva de har å tilby. Komme med råd om drikke til maten osv. La kundene føle seg verdsatt!

Videre kan vi lese: For eksempel, ved å iverksette app-bestilling vil personalet ditt spare tid på å løpe frem og tilbake mellom bord og kjøkken. I tillegg vil de bli frigjort fra kjedelige oppgaver som å ta imot bestillinger på enkeltvarer eller bringe regningen på bordet. 

Du verden! Jeg har aldri tenkt at en kelner/servitør synes at det er kjedelig å ta imot bestillinger! Og etter hvert komme med regningen på en diskret måte. Her er det helt fraværende, dette med personlig service som ga grunnlaget for størrelsen på tips!

Ett råd til herr Chen: Han kan ta seg en tur til ett spisested på Nordby i Sverige. Der er det ett menneske som betjener kassa. Det er en fast pris for maten. Man betaler med kort eller kontanter og får utlevert en tallerken og spisebestikk. All maten står klar til kundene i hele disken. Man forsyner seg med det man vil ha, gjerne flere ganger.  Er det noe du lurer på, spør kassapersonen eller en av kokkene som supplerer maten i disken. Når man ønsker å gå, tar man tallerken med mer setter det i en vogn og går derfra. Noen vil savne kontakt med en kelner. Da må man gå et annet sted. Hvis restauranter med hyggelige kelnere fortsatt finnes.

Jaja, det er flere refleksjoner som artikkelen gir. Det er bra at det settes fokus på manglende servitører. Hva med å snakke med de som var ansatt før pandemien? Finne årsaken til at de ikke vil tilbake. Kanskje de synes at menyer på en app og betaling via Vipps ikke tilhører god kundebehandling?

 

Hilsen Øistein Darum

  1. august 2021

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter