Xtremist – Veien ut av hatet!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

I dag er det slik at vi får virkeligheten rett inn i stua gjennom direkte TV overføringer fra hele verden. Det gir opplevelser på godt og vondt. Vi har opplevd direkte overføringer fra angrepet på kongressen og Capitol Hill i USA den 6. januar. Nå er vi midt i rettsaken mot tidligere president Donald Trump.

Vi får se bilder fra en virkelighet som er mer skremmende enn det vi hadde kunnet forestille oss. Er dette noe vi kunne oppleve her hjemme på berget? Les hva vår Terje Lloyd Andersen skriver:


Jeg har nettopp sett programmet «Xtremist-Veien ut av hatet» på NRK1.

Skremmende dokumentar om hvordan hat, antisosial adferd, diskriminering, kriminalitet og vold har blitt «rettferdiggjort» av neonazistiske grupperinger i USA. Skremmende var det også å høre hvor mye Trumps retorikk har virket inn på disse grupperingene og legitimert deres handlinger.

Når vi ser hva som har blitt skrevet på Twitter og Facebook, spesielt det siste året, får jeg gåsehud. Disse grupperingene og meningene har også gode vekstforhold i vårt eget land. Hvordan går det egentlig an i dette velorganiserte landet vi bor i?

Har vi virkelig så mange tapere at slike miljø kan blomstre?

Det er nok helt riktig av våre myndigheter og holde miljøene under konstant oppsyn.

Se dokumentaren selv og vurder. Den ligger i arkivet til NRK1. (NRK TV)

 

SENIOR NORGE Østfold

Terje Lloyd Andersen

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter