Elsket Doro-telefon gikk i gulvet og utåndet!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det startet i 1980 årene med mobiler på størrelse med stresskofferter. Nå er de i lommeformat. Det har blitt noen mobiltelefoner etter hvert. Den siste, som jeg hadde i 7 – 8 år var en Doro, en robust, standard telefon, elsket for sin enkelthet. Ingen behov for høyskole for å bruke denne Doroen. Det passet nok de fleste bra!

I løpet av årene ble det en del støt ved fall til gulvet som den tålte bra, men det siste fallet ble et for meget. Da var det slutt – helt død!

Full fart ned til Telia for å kjøpe ny telefon. Jeg ville ha noe jeg var vant med, så det måtte bli en ny Doro. Det tok litt tid å legge over kontaktliste og liste for favoritter. Derfor ble det lite tid til orientering om produktet. Andre kunder i lokalet ventet på betjening. Da fikk det heller være med orienteringen. Det var jo en Doro, og den kjente jeg. Dessuten fantes det en brukerveiledning ikke på papir, men på norsk – 80 sider!!

Det forundret meg at Telia tydeligvis ikke har noen standard prosedyre for informasjon ved overlevering av avanserte produkter. Dette kunne spare kundene for irriterende «prøving og feiling». Det å vise til en 80 siders brukerveiledning på nett, er ikke godt nok!

Vel hjemme skulle jeg angre på at jeg ikke hadde «stått på krava» og forlangt en skikkelig veiledning av ekspeditøren. Den nye Doroen var helt annerledes enn min tidligere følgesvenn. Den inneholdt flere valgmuligheter jeg ikke hadde bruk for. Det var nye, helt uforståelige symboler og jeg forstod ikke hvordan det hele skulle fungere. Mer enn frustrerende!

Tilbake til Telia. Der fikk jeg høre at det fantes enklere versjoner av Doroen, men disse ville ikke Telia selge fordi de nye versjonene var lagt til rette for at flere skulle bruke internettløsninger.  Mobilvalg på Telias premisser!

Kjøpet ble hevet. Jeg fikk tilbake pengene, og tok turen opp til El-kjøp. Der ble jeg tilbudt en versjon som var nesten identisk med den jeg hadde hatt. Her behøvde jeg ikke snuble meg frem til løsninger. El-kjøp overførte sim-kort og data fra min tidligere telefon. Enkelt og greit. Det tok neppe mer enn 10 minutter!

Så er vi med igjen, og telefon nr. er fortsatt 911 49 778 !

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter