Fredrikstad Skiarena – en herlig opplevelse!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer for å se hele innlegget! –

Hadde akkurat kommet så langt som til sofaen klar for en liten lur etter en god middag! Da ringte telefonen: «Om vi ville se Thomas, oldebarnet vårt delta i skirenn – Fredrikstad skiarena, kl 1800 om en halv time!» Kort frist, og ingen middagslur, men klart vi ville se oldebarnet på ski!

8. februar, bekmørkt ute, og 8 varmegrader – og så skulle vi på skirenn i snøbare Fredrikstad. Det lyder som et paradoks.

I Fredrikstad er det langt mellom snøvintrene og gode skiforhold. De få gangene vi får oppleve det, kryr marka av folk på ski. Det er åpenbart at skiinteressen er stor i Fredrikstad. Det får en driftig og tradisjonsrik forening ta en stor del av æren for!

Fredrikstad Skiforening gremmes over velholdte, men snøbare skiløyper- år etter år. Det er ikke slik det en gang var med snødekt mark fra november til april. Dette ville skiforeningen gjøre noe med og bygde en skiarena rett syd for det tidligere Veum sykehus. Asfaltbane om sommeren for de som vil trene på rulleski og bane med kunstsnø for ski vinterstid, åpent for store som små hele året rundt!

Det var en opplevelse å komme inn i vintermørke til en flombelyst skiarena med en masse folk! Seniorer og juniorer i skjønn forening!

Det var den tredje tirsdag på rad det ble arrangert konkurranse for grunnskolebarna i Fredrikstad. Denne gangen var det 80 – 90 barn med nummer på brystet som for rundt på en kunstsnøbelagt rundbane i stor fart. Vi ble imponert over de skiferdighetene de viste, de fleste i klassisk stil, men noen forsøkte seg også på skøyting. Det er tydelig at de hadde lært av det de har sett på TV. Mållinjen ble passert med et langt, strakt bein fremover!

Vi behøver ikke være redde for at det ikke kommer noen etter Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo?  Kanskje så vi noen arvtagere i kveldens konkurranse på Fredrikstad skiarena?

Vi gleder oss over alle barna som tidlig får utvikle skiferdigheter – for vi nordmenn skal jo «være født med ski på beina!»

Vi fikk en oppvisning i skiglede som vi på sidelinjen fikk ta del i alle. Her var det sosialt, foreldre, søsken, besteforeldre og oldeforeldre. Dette var sosialt og hyggelig, og det var morsomt.

Dette var en lagkonkurranse. Den skoleklasse som hadde flest deltagere, vant!

Takk til de dyktige arrangørene for en herlig opplevelse!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter