Omikron smitter mer!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Coronaen er en vanskelig motstander. Når vi føler at vi begynner å få overtaket, så muterer den og kommer i nye varianter. Det er ikke lenge siden omikron-varianten feiet inn over oss. Det var til å begynne med lite kunnskap om den nye fetteren.

Coronapandemien hadde på en måte vært et avstandsfenomen. Selv etter nesten 2 år kjente vi ikke noen som var smittet. Det var alltid «noen andre» som ble rammet. Sykehusinnleggelser, alvorlig sykdomsforløp og død, vitnet om at viruset var mer enn farlig nok. Men med 3 vaksinedoser følte vi oss trygge. Det var nesten som litt overmot.

Men vi skulle erfare at omikron var nær, og at den var meget mer smittsom enn de tidligere virusvariantene. Smittetallet øker og det blir satt nye smitterekorder over hele landet!  Vi som hadde begynt å ane slutten på det hele. Det skulle bli en ny økt!

Det som er positivt er at de som blir smittet av omikron får et langt mildere sykdomsforløp og at det blir færre sykehusinnleggelser. Likevel ser myndighetene at presset på sykehusene vil øke fordi de forventer en ytterlige økning i smittetallene ut over vinteren.

Vi hadde hittil unngått å bli smittet, og vi kjente fortsatt ingen som hadde vært så uheldige. Men det skulle bli annerledes. I vår aller nærmeste familie og bekjentskapskrets har vi nå ikke mindre enn 8 som er smittet. Slikt blir det karantene og hjemmekontor av! Heldigvis er det så langt ingen av våre med alvorlig sykdomsforløp!

Vi føler oss ikke lenger helt trygge med våre 3 vaksinedoser. Det viser seg nemlig at omikron har liten respekt for vaksiner og immunitet. Den tillater seg å smitte om igjen! Reinfeksjon kalles det når noen er smittet for annen gang.

De som blir smittet av omikron, vil trolig få en høy immunitet mot viruset som vil hindre ny infeksjon. Etter hvert som mange blir smittet vil det utvikles en immunitet i befolkningen.

Det er usikkert hvor lenge vi skal måtte sloss mot omikronet, og det er like usikkert hvorvidt det dukker opp nye virusfettere etter hvert!

I mellomtiden får vi håpe at de som enda ikke er fullvaksinerte sørger for å bli det, og at                    3 vaksinedoser gir tilstrekkelig beskyttelse.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter