Overskuddet av strøm skulle eksporteres!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Konsekvensene av inngåtte avtaler om utveksling av strøm har veltet inn over det norske folk. En tredobling av strømprisene over natta, kom som et sjokk for folk flest. En av de som har sterke meninger om dette, er Arne Bruusgaard. Les hva han skriver:

«Det er patetisk å høre på finansminister Vedum og FrP-leder Sylvi Lyshaug. Begge brukte tiden i Politisk kvarter til å klandre hverandre om hvem som hadde skylden for at utenlands kablene ble bygget. Begge har sin del av slik beslutning. Når det er skrevet kan det ikke herske tvil om at ingen av dem som var med å beslutte – så dramatikken i hva som har utviklet seg.

Vi må alle huske at i utgangspunktet var det OVERSKUDDET av norsk kraft som skulle eksporteres. Slik har det ikke blitt. Avtalene slik de er praktisert har “melket” det norske kraftsystemet – godt hjulpet av en hær av norske tilretteleggere som har hatt sin egeninteresse i at prisene skulle opp. Det kan neppe herske tvil om at langt de fleste politikerne på Stortinget ikke har forstått hva de har vært med på.

Så enkelt kan det sies.

Et par eksempler på mangel på gangsyn er jo elektrifiseringen på sokkelen og mangel på konsekvens av den etter hvert høye andelen av elektrisitet til samferdsel her til lands (el-biler, busser, ferger, lastebiler etc.). Nå utgjør disse en vesentlig delen av skylden for at ting blir som de blir. Utrolig at så få politikere har sett dette.

De få som imidlertid har sett hva som har skjedd synes å ha sett seg blinde på eksportinntektene av strøm. De har overhode ikke sett på konsekvensene for norsk industri og for det norske samfunnet. Hele greia er en kostnadsdriver og en inflasjonsdriver av Guds nåde og bare vent så ser vi at lønningene skal opp med både 5 og kanskje 10% – når virkningene fra innkjøp av varer kommer med i regnestykket.

Grådigheten av forholdsvis få personer som skummer inn penger – har fått det til å tippe over.

Nå krever et flertall av nordmenn at en så viktig felleskapsressurs igjen blir kontrollert og igjen kan fordeles som en “fordel” for å bo i Norge og som en fordel av å etablere og drive industriell virksomhet i landet.

Og husk at det meste av kraftressursene eies av stat og kommuner. Hvem som blir valgt inn i kommunestyrene kan derfor bli viktig for kraftprisene.

At strømprisene må kraftig ned og komme under langsiktig kontroll sier seg vel selv.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter