Velg en nettleser som f.eks.:

EnterI adressefeltet øverst skriver du: ostfold.seniorsaken.no og trykker Enter

  • og følgende nettside vil komme fram.
Seniorsaken Østfolds nettside
Skjermdump av Seniorsaken Østfolds nettsted, forside

Menyen

Aller øverst til høyre for logoen står «menyen»

HJEM – AKTIVITETER – MEDLEMSINFO – OM OSS – STYRET – KONTAKT OSS – NYHETER

Denne menyen har du tilgang til uansett hvor du er på nettsiden. Det menypunktet du er på vil være merket med rødt. Noen av menypunktene har undermeny.

TIPS: Klikker du på logoen kommer du også HJEM.

Funksjonalitet

Legg merke til at musepekeren endrer seg fra en pil til en hånd med pekefinger når du fører musepekeren over nettsiden. Endres musepekeren til en hånd er du over en lenke som fører deg videre. Du kan klikke eller trykke på teksten / bildet du peker på. Da vil du gå videre dit lenken viser til. Lenker vises med fargen blå, som i underkanten av artikkelen, vil det stå: Se alle nyheter … og Tilbake …


HJEM – forsiden

HJEM, som er forsiden, viser øverst en slider med lenker til Bli medlem og våre fire hovedområder som vi jobber med Helse og omsorg, Likestilling og inkludering, Seniorøkonomi og Seniorbolig – på Seniorsakens sentrale nettside.

Rett under viser vi siste nyheter i kort versjon, det er valgt seks nyheter, men fortvil ikke, hvis du trykker på NYHETER i MENYEN, kommer du til en kronologisk oversikt over alt som er lagt inn.

Nederst i hver artikkel står det med blått Les mer… trykker du på den, vil du få hele artikkelen frem.

Trykker du på Alle nyheter… kommer du til Nyheter og trykker du på Tilbake… kommer du tilbake til foregående side.

Tilbake pilTIPS: Vær også oppmerksom på at det øverst til venstre i nettleseren (det kan variere fra nettleser til nettleser) er det en pil som peker mot venstre. Trykker du på den, vil du komme tilbake til foregående side som du var på. Med denne tasten kan du trykke deg ett steg tilbake, helt til den første siden du fikk opp da du gikk inn på «ostfold.seniorsaken.no»

Referater fra møter

Under nyhetene er det en bildekarusell hvor alle referater fra temamøter, styremøter og årsmøter blir lagt ut. Du kan peke på båndet med musepekeren og rulle på hjulet, da vil båndet gå enten til høyre eller venstre. Det er også mulig å trykke på pilene på høyre og venstre side for å flytte på båndet. Klikker du på et bilde, vil du få hele referatet frem.

Du finner dem også under NYHETER i menyen på kategorien Referater.

Aktiviteter

Nedenfor referatene har vi alle aktivitetene. Du vil se at noen ord er farget blå, det betyr at dersom du klikker, vil du komme til en beskrivelse av aktiviteten.

Grasrotandel

Seniorsaken Østfold vil sette stor pris på om du vil gi oss din Grasrotandel når du leverer dine kuponger til Norsk Tipping. Trenger du mer informasjon om hvordan dette gjøres, trykker du på feltet: Les om hvordan du kan støtte oss.

Sidestolpen på forsiden

Siste fra Seniorsaken

På høyre side er de siste nyheter fra Seniorsaken sentralt i kortversjon. Klikker du på overskriften eller bildet vil du komme til innlegget på Seniorsakens nettside.

Bli medlem

Under siste fra Seniorsaken er det tre sirkler. Trykker du på BLI MEDLEM, kan du bli medlem ved å fylle ut skjemaet som kommer fram.

Rådgivning

Trykker du på enten JUSS eller SOS kommer du til en side på Seniorsaken sentralt som forklarer om hva JUSS- og SOS-telefonen er og hvilken hjelp du kan få der.


Forts. menyen

Aktiviteter

Under AKTIVITETER vil du få en oversikt over de aktiviteter vi har. Her vil det også være en uthevet tekst med blått, som du kan trykke på og få fram en beskrivelse av aktiviteten.

På aktiviteten vil det være all informasjon om aktiviteten, dato, tid, sted, beskrivelse og et kart med adresse på hvor aktiviteten foregår. Du kan også legge til aktiviteten i din egen kalender.

Sidestolpe

Til høyre for kartet, vil det være en liste over kommende aktiviteter og oversikt over kategoriene vi skriver om, trykker du på en vil du få opp alt som er skrevet under denne kategorien.

aktivitet - skjermdump
aktivitet – skjermdump

Medlemsinfo

Her kan du melde deg inn ved å trykke på den blå knappen og fylle ut skjemaet og sende inn. Du vil også få en oversikt over de siste innlegg som er kategorisert (gruppert) som Medlemsinfo.

Undermenypunkt – Bli medlem.

Sidestolpe

På høyre side finner du snarveier til aktiviteter, kategoriserte innlegg, møteplasser og arkiv.

Om oss

I tillegg til de vanlige snarveier på høyre side, kan du lese om vår historie, hva vi jobber med og hvilke planer vi har.

Styret

Her vil du få en oversikt over styremedlemmer og en presentasjon av hver enkel. Presentasjonen er under stadig oppdatering.

Kontakt oss

Her finner du postadressen vår, telefon nummer, epost adressen og du har mulighet til å sende inn dine spørsmål, kommentarer og forslag ved å fylle ut skjemaet. HUSK å trykke på SEND.

Nyheter

Er sistevalget i menyen. NYHETER gir en oversikt over alle artikler uavhengig av kategori. – Alle artikler kommer under NYHETER.

På undermenyen under NYHETER finner du kategoriene eller temaene som vi sorterer nyhetsartiklene vi skriver på.

Sidestolpe

Alt som er skrevet siden vi startet med nettsiden vil ligge her. Dersom du vil se hva som er skrevet i en bestemt måned, stykker du på ønsket måned under ARKIV i høyre sidestolpe.


Det var en hurtig gjennomgang om navigering på nettsiden.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til veiledningen, må du bare ta kontakt. Vi skal forsøke å hjelpe deg så godt vi kan.

HUSK! Nyheter blir oppdatert hver mandag.

Du kan sende inn spørsmål på kontaktskjema på nettsiden under KONTAKT OSS.

Seniorsaken Østfold ønsker deg lykke til med bruk av nettsiden, ostfold.seniorsaken.no