Aktuell profil – Bjørn Boge (62)

Bjørn Boge er en av initiativtakerne til eldrekonferansen som finner sted 20 mai kl 1700 – 2000 i Lilleng Helsepark, Vingparken Konferansesenter i Moss.

Han er bosatt i Rygge, og er pensjonert fra Forsvaret hvor han hadde sine siste ti år i tjeneste som stabsoffiser ved Rygge hovedflystasjon. Han har jobbet som daglig leder for Høyda næringsforening i fem år og deriblant vært redaktør og utgiver av senteravis for handelsområdet mellom Moss og Rygge.  Han har også hatt sitt eget firma og jobbet som handyman i nærområdet der han bor. Nå hjelper han eldre, slik at de har mulighet til å bo lengst mulig hjemme.

Det er gjennom dette siste engasjementet at Bjørn har fått interessen for de eldres kår. Han mener at de eldre er for lite prioritert i samfunnet og at de generelt sett ikke gis muligheter til å delta med den ressursen de representerer.  Stigmatisering er et ord Bjørn Boge ofte bruker. Han mener gruppen eldre blir alt for lett stigmatisert, og alt for mange eldre er med på å stigmatisere seg selv. Livet er absolutt ikke forbi, selv om barna er voksne og en selv er pensjonist og har fått både barnebarn og oldebarn.  Den enkelte må være med å ta ansvar over sitt eget liv. Engasjement er stikkordet. Engasjement for bedre helse.  Bjørn har en far på 89 og en svigerfar på 83 år, som begge bor i nærområdet. Det var dette som fikk han til å dra i gang Pårørendeaksjon for verdig alderdom Moss, sammen med Karine Westerveld. Dette for å skaffe seg en stemme på vegne av de eldre.

Bjørn har også et brennende engasjement for nærmiljøet. Han har vært leder av Ekholt Velforening og Ekholt Nærmiljøutvalg. I ti år var han med og laget Ekholtbladet, en nærmiljøavis som ble distribuert gratis til alle husstander i Rygge nordvest, 4-5 ganger i året. I årevis har han vært en aktiv kulturformidler. Han har skrevet en rekke bøker. Nå utgir han de på eget forlag, og kan titulere seg som forfatter.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter